Ingatlan vásárlása Franciaországban

Franciaország a külföldiek ingatlanvásárlásai elé nem gördít semmilyen akadályokat, ellenkezőleg, az ingatlanokba történő befektetéseket igyekszik támogatni. Az EU polgárok Franciaországban ingatlant közvetlenül saját nevükre vásárolhatnak, nem kell Francia­országban jogi személyt alapítani.

Az első aláírt okirat, ha lakóingatlant vásárol, egy előszerződés, melyet az ingatlanközvetítő iroda vagy francia közjegyző készítenek. (Minden hivatalos okirat nyelve a francia, a Rellox társaság biztosítja a fordításokat és a jogi elemzéseket.) Az előszerződés úgy a vevő, mint az eladó számára erősen kötelező jellegű. A vevő a közjegyző különszámlájára elhelyezi a vételár 5-10 %-nak megfelelő előleget. A közjegyző előkészíti az adásvételi szerződéshez szükséges dokumentumokat és garantálja, hogy a teljes folyamat a törvényekkel összhangban zajlik, és a tulajdonjog átruházása nem lesz megtámadható. Az adásvételi szerződés aláírása közjegyző irodájában történik (azonban harmadik személynek meghatalmazás adható az adásvételi szerződés aláírására). A vételár fennmaradó részét szintén a közjegyző számlájára kell átutalni, ugyanígy az átruházási díjakat és illetékeket. Ezek az egyszeri mellékköltségek általában a vételár 7-8 %-át teszik ki. Ingatlanközvetítői díj: 3 % (+ÁFA).

Ami a tartós éves illetékeket illeti, az ingatlan tulajdonosa és használója két éves adót fizet – telekadót (taxe fonciére) és lakásadót (taxe d´habitation), melyek egy standard apartman esetében évente néhány száz eurót jelentenek, nem pedig ezreket.

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: