Egyre népszerűbbek a francia síközpontokban fekvő ingatlanok

Amíg a francia ingatlanpiac problémákkal küzd, az elmúlt néhány hónapban érezhetően növekedett a alpesi síközpontokban fekvő ingatlanok népszerűsége.

Ebben közrejátszik több tényező is – a tavalyi hóviszonyok rendkívül kedvezőek voltak, ami mindig növeli a sí-ingatlanok iránti érdeklődést, valamint a lakáshitelek kamatai is még mindig nagyon alacsonyak. A felmérésekből kiderül, hogy a sí-ingatlanok iránti érdeklődés növekedése a francia Alpokban egy év alatt közel 34 % volt. Ennek a növekedésnek kapcsán azonban óvatosnak kell lenni – optimális megoldás, ha az ingatlanvásárlás kezelését és a tanácsadást bízza egy jó hírnevű ingatlanügynökségre, mely az ügyfél követelményeinek és lehetőségeinek legjobban megfelelő ingatlant választja ki, és egyúttal biztosítja a teljes ügylet zavartalan lefolyását.

Amint említettük, a lakáshitelek kamatlába nagyon alacsony, ami a sírégió népszerűségének növekedésével együtt az egyszerű befektetők számára is ismét elérhetővé teszi az ún. „önfinanszírozó ingatlanokat”, melyeknél a bérbeadásból származó jövedelem fedezi a hiteltörlesztés és a karbantartás költségeit is.

Mint az ingatlanok többségénél, itt is érvényes, hogy a jó befektetés előfeltétele a hely és ingatlan alaposan megfontolt kiválasztása. A banki szakemberek, akik még jól emlékeznek a közelmúlt problémáira az európai ingatlanpiacokon, akkor nyújtanak kedvező feltételeket, ha a befektető nagy potenciállal rendelkező, keresett helyen érdeklődik ingatlan iránt. A híres és nagy látogatottságú központokban az érdeklődés visszaesésének veszélye sokkal kisebb, mint a kevésbé keresett helyeken. Sőt a francia kormány, hogy az új ingatlanokat még vonzóbbá tegye, két éves ingatlanadó-mentességet biztosít, de ez csak az új építésű apartmanokra vonatkozik.

A befektetők többsége, ha a Szavojai Alpokban vásárol ingatlant, ezt főleg a haszon reményében teszi – a szakértők szerint erre lehet számítani, amint a jelenlegi gazdasági helyzet javulni fog. Mivel a kis befektetők inkább hosszabb távra vásárolnak ingatlant (ha egy 100 ezer eurós apartmant 20 éves futamidős lakáshitelre vásárolnak, a havi törlesztőrészlet 480 euró), reális, hogy nyereséghez fognak jutni.

Szeretne ingyenes híreket kapni az újdonságokról és a külföldi ingatlanokról? Iratkozzon fel hírlevelünkre.

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: