Csökkentse hátrányát golf-ingatlan vásárlásával

Az ötlet, hogy a golfpályák köré házakat építsenek, az USA-ból származik és Európában csak a közelmúltban jelent meg. A golf-ingatlanok azonban egyre népszerűbbek, főleg a kellemes éghajlatú mediterrán országokban.

A KPMG társaság elemzései szerint a növekvő népszerűségnek több oka van, a legfontosabb az egyre népszerűbb sportág sportolóinak növekvő száma. Megemlíthetjük továbbá azt, hogy a golfpályák közelében fekvő ingatlanok magas bérbeadásból származó jövedelem forrásai is lehetnek.

Az is érdekes, hogy az ingatlanvásárlás iránt érdeklődők közül sokan nem golfoznak, őket inkább az attraktív környezet vonzza, valamint a gyönyörű kilátás az ápolt gondozott környezetre.

Milyen tényezőket kell vásárláskor figyelembe venni?

A legfontosabb tényező a golfpálya minősége. Az ismert építész tervezte profi golfpálya sok érdeklődőt vonz, főleg a hivatásos játékosok között. Az ingatlan bérbeadása ilyen esetben nagyon könnyű lesz.

További fontos kérdés a golfpályától való távolság. Mivel ez a sport egyre népszerűbb, az utóbbi időben sok ingatlant csak azért neveznek golf-ingatlannak, mert a pályától "ésszerű" távolságban van. Sokszor az is előfordul, hogy az ingatlan tulajdonosának nincs joga a golfpálya használatára. Az ingatlan vásárlása vagy bérlése iránt érdeklődők általában zavartalan kilátást igényelnek a golfpályára. Ami az ingatlan környékén található golfpályák használatát illeti, a neves ingatlanfejlesztők gyakran biztosítják az ingatlan tulajdonosai számára a klubtagságot a helyi golfklubban, így a golfpályát ingyen vagy sokkal alacsonyabb díjszabással használhatják.

A harmadik tényező a golfpályák száma a környéken. A játékosok többsége előnyben részesíti a változatosabb kínálatot, így a több golfpályával körülvett ingatlan mindig sokkal attraktívabb lesz, mint a csupán egy, bár jó minőségű golfpálya közelségét kínáló ingatlan. Ebből a szempontból kiváló a spanyol Andalúzia, ahol viszonylag kis területen több mint 100 minőségi golfpálya van. Ha az ingatlan közvetlen közelében más sportolási és szórakozási lehetőségek is vannak, mindezek növelik az ingatlan vonzerejét. Az utóbbi időszakban egyre népszerűbb a golf – wellness/spa kombináció.

Miért érdemes Spanyolországban vásárolni ingatlant?

1. A szó szerint "mindenki" szívesen utazik Spanyolországba. 2012-ben az országot közel 60 millió turista látogatta meg, ami 2011-hez képest háromszázalékos növekedés.

2. Nagy az érdeklődés a spanyol ingatlanok vásárlása iránt. A legtöbb ingatlant a britek vásárolják, de az utóbbi években növekszik az oroszok, hollandok, belgák, svédek érdeklődése is, hasonlóképpen a közép- és kelet-európai polgárok részéről is. Ismét növekszik a kereslet főleg a tengerparti apartmanok iránt.

3. 2013-ban elfogadtak egy törvényt, mely a nem uniós polgárok számára ingatlanvásárlás esetén lehetővé teszi, hogy spanyolországi tartózkodási engedélyt kapjanak.

4. Mivel egyre bővül az olcsó repülőjáratok száma, egyszerűbb eljutni Spanyolország bármely részébe.

5. Az élet Spanyolországban kellemes – enyhe éghajlat, gyönyörű strandok, viszonylag alacsony árak, színvonalas foci ...

6. Az ingatlanok az elmúlt években egyre olcsóbbak, a mai átlagos árak 2002 óta a legalacsonyabbak. Egy tengerparti apartman ára 50 ezer eurónál kezdődik, a házak és villák árai 100 ezer eurónál.

7. Spanyolország sok ski-ingatlant is kínál. Az árak a gyönyörű lesiklópályák és luxus felszereltség mellett is összehasonlíthatatlanul alacsonyabbak, mint az Alpokban.

» Golf-ingatlanok kínálata

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: