3Q 2016: A második legtöbb eladott ingatlan az elmúlt öt évben

Spanyolországban júliustól szeptember végéig összesen 103 055 ingatlan került értékesítésre, ami 11,1% -os növekedést jelent. 4,4% -kal nőtt a negyedévközi eladások száma is, így folytatódik a növekvő tendencia, amely már 2010 óta tart.

2015 szeptemberétől 2016 szeptember végéig 13,2% -kal több ingatlan került értékesítésre mint az előző tizenkét hónap során.

A növekedés folytatódik 2017 és 2018 –ban is. Ez főleg a spanyol gazdaságnak, az ország népszerűségének és a befektetők céljainak köszönhető.

Azonban azt meg kell jegyezni, hogy az értékesített ingatlanok átlagára a harmadik negyedévben 1,4% -kal alacsonyabb volt mint a második negyedévben. Viszont Spanyolországban az árak már több mint 18 hónapja nőnek. Ezt a visszaesést a kevesebb új építésű ingatlanok értékesítése is okozhatta, amelyek általában drágábbak, ezzel növelve az átlagos vételárat. A harmadik negyedévben az új építésű ingatlanok csak 17,1% -át képezték az eladott ingatlanok számának, míg az előző negyedévben a 21% -át. Évközi öszehasonlításképpen az átlagár még mindig 3,3% -kal magasabb.

A Financial Times napilap szerint a spanyol inatlanpiac helyzete tovább fog javulni.

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: