Külföldi ingatlanokba való befektetések nagy áttekintése

Magyarország Európai Unióhoz csatlakozása óta (2004) a hazai külföldi ingatlan iránti érdeklődők és befektetők számára megszűntek az addig tartó szigorú korlátozások. Ettől a pillanattól kezdve a külföldi ingatlanok népszerű választásnak minősültek a magyarok számára.  

Egy külföldi ingatlan megvásárlását mindig az adott ország (amelyben az ingatlan fekszik) jogi és adózási rendszerei szabályozzák. Ez azt jelenti, hogy az ingatlanvásárlás folyamata minden országban más, ez az EU-s országokra is vonatozik.

A külföldi ingatlantok egyre elérhetőbbek, akik megtehetik, hogy például a Balatonon vagy Budapesten vásárolnak ingatlant, azok számára a tengerparti vagy az alpesi ingatlanok is elérhetők

A magyarok által megvásárolt külföldi ingatlanok okai:

  • Befektetés 14 %
  • Saját használat 41 %
  • Befektetés és saját használat kombinációja 45 %

1. Befektetési célú ingatlanok – ide főleg a városokban, a tengerpartokon vagy a hegyekben fekvő panziók, szállodák, apartmanházak iránti érdeklődők sorolhatók, illetve azok, akik a pénzeszközeikből nagyvárosokban, mint például Dubaj, Barcelona, Bécs, Párizs, Milánó vásárolnak ingatlanokat. Ezeket az ingatlanokat általában hosszú távra adják ki, valamint kihasználják azok felértékelődését.

2. Saját használat – a magyarok a szabadidejüket már régen nem csak a Balatonon töltik. Egyre többen pihennek a saját tengerparti vagy alpesi ingatlanjaikba.

3. Befektetés és saját használat kombinációja – A külföldi ingatlanpiac leggyorsabban növekvő szegmense az ún. teljes körű szolgáltatást nyújtó projektek (komplexek). Az egész komplexumban biztosítva van az ingatlan teljes körű kezelése és az ingatlan további bérbeadása. Az ingatlant a tulajdonos néhány hétig használja az év folyamán, amikor pedig nem tartózkodik az ingatlanba, az turistáknak van kiadva. Ezzel a tulajdonost mentesítve minden gondjától. A magyar befektetők körében ez a befektetési forma a legnépszerűbb.

Több tízezer magyarnak van külföldi ingatlanja. A régóta közkedvelt országok közé Ausztria, Horvátország, Spanyolország, Olaszország, Dubai, USA, Svájc, Franciaország és Mauritius sorolható.

És milyen egy magyar befektető?

A magyar befektetőkről elmondható, hogy főleg biztonságos befektetések iránt érdeklődnek (3 – 5%-os éves bérbeadásból származó hozamok). Ezek a hozamok már a működési költségek és adózás előtt értendőek.

Milyen éves hozamok érhetők el az ingatlan további rövidtávú bérbeadásával:

Ausztria: 4 – 5% az ingatlan vételárából számítva
Horvátország: kb. 3 % az ingatlan vételárából számítva
Spanyolország: 2 – 5% az ingatlan vételárából számítva (nagyban függ az elhelyezkedéstől és a régióktól)
Dubai: 3 – 6 % az ingatlan vételárából számítva.
Franciaország, Svájc: kb. 2 – 3 % az ingatlan vételárából
Olaszország: kevés a további bérbeadásra alkalmas projekt, általában csak saját használatra vásárolnak ingatlanokat, de kb. 3 % az ingatlan vételárából számítva.

AUSZTRIA

Ausztria a magyarok első számú országa, ahol ingatlanok iránt érdeklődnek. Ez főleg közelsége és kiváló befektetési lehetőségek miatt van így.

Általánosan elmondható, hogy a legtöbb magyar alpesi ingatlanok iránt érdeklődik. Az Alpokban számos olyan új projekt épül, ahol be van állítva az ingatlanok további bérbeadása. Ezek a projektek általában attraktív üdülőhelyeken fekszenek, a sípályák, felvonók, városközpontok, kerékpárutak, túraútvonalak közelében. A vevő 20 % ÁFA-t takarít meg az ingatlan vételárából. Ráadásul az Alpok már rég nem csak téli célpontok. Számos alpesi központ télen és nyáron is működik, ami természetesen növelje a kiadott ingatlan hozamát. Az utóbbi években növekszik a szállodák, panziók és apartmanházak iránti kereslet is.

Miért pont Ausztria:

  • Ideális sportolási feltételek egész évben és kiváló minőségű szolgáltatások.
  • Stabil gazdasági és politikai helyzet.
  • Az ingatlanpiac stabil fejlődése – tartós növekedés.
  • A kereslet és kínálat egyensúlya biztosítva (mivel a hatalmas komplexek építése nincs engedélyezve).
  • Az osztrák törvény ügyel az építés minőségére.
  • Az összes fizetés a közjegyző vagyonkezelői számláján keresztül van végrehajtva.

Osztrák ingatlanvásárlással kapcsolatos információk

Az alpesi síközpontokban már körülbelül 100 – 150.000 eurótól vásárolhatnak ingatlant - apartmant. Az ingatlanárak nagyban függenek az ingatlan elhelyezkedésétől, a sípályáktól, felvonóktól, túraútvonalaktól, városközpontoktól stb. való távolság. Házak körülbelül 200 – 250.000 eurótól vásárolhatók. Panziók, szállodák, apartmanházak – szintén nagyban függ az ingatlan elhelyezkedésétől, állapotától.

Alacsonyabb árszintű ingatlanok

Kitzski – Gyönyörű 4* apartmanok

Ilyen például a 4 csillagos luxus alpesi stílusú, déli fekvésű apartman projekt, amely Mittersill faluja közelében fekszik, mindössze 350 méterre a felvonótól. Az objektum szállodai szolgáltatásokkal lesz ellátva, továbbá wellness-részleggel, luxus berendezéssel, fitneszteremmel és étteremmel. A vevő most 4,3%-os garantált bérbeadásból származó jövedelemre tehet szert (az első 3 évben).

Árak már nettó 138.900 eurótól.
További információkat ITT talál.

Közepes árszintű ingatlanok

Zugspitze Arena – apartmanok egy híres ingatlanfejlesztő cégtől

Hagyományos alpesi stílusban épülő modern apartmanok – Ehrwald, Zugspitze Arena. Az ingatlanok részleges saját használat és további bérbeadás kombinációjára épültek. Az épületben recepció, edzőterem, wellness-részleg és medence is lesz. Az épülő projekt 1 004 m tengerszint feletti magasságban fekszik, télen több síterület közül lehetséges választani – összesen 150 kilométer sípálya és 100 kilométer sífutópálya. Nyáron Ehrwald a turisták és a kerékpárosok paradicsoma.

Árak már nettó 277.500 eurótól.
További információkat ITT talál.

Luxus ingatlanok

Neukirchen – 4* apartmanok a felvonónál

Új építésű, luxus és kényelmes apartman projekt. Kiváló elhelyezkedés, csak pár lépésre a felvonótól. A projekt 45 apartmant és 8 penthouse lakást foglal magába. Az összes tulajdonos és vendég számára a 4* szálloda szolgáltatásai is rendelkezésre állnak – wellness, medencék, szaunák, tágas hall, fitnesz, étterem, recepció stb. Az apartmanok magántulajdonba kerülnek értékesítésre, viszont az ingatlan tulajdonosa köteles az ingatlant a továbbiakban kereskedelmi beállítottságú bérletbe kiadni. Várható befejezés – 2020. december.

Árak már nettó 562.800 eurótól.
További információkat ITT talál.

HORVÁTORSZÁG

Horvátország már régóta a magyarok legnépszerűbb nyári üdülőhelye. Minden évben visszajárnak pihenni és új élményeket gyűjteni Horvátország gyönyörű tengerpartjaira. Az elmúlt években növekszik az ingatlanok iránti érdeklődés is. Horvátországban már kb. 80.000 eurótól kaphatók ingatlanok, viszont az ilyen „olcsó” ingatlanokat alaposan le kell ellenőrizni, és biztosítani kell minden formális keretet. Az áruba bocsátott ingatlanok gyakran feketén épültek, vagy hiányzik hozzájuk a szükséges dokumentáció.

Természetesen mindenki számára más ingatlan a megfelelő, a magyarok iránti legnagyobb érdeklődés a kisebb méretű, tipikus tengerparti apartmanok iránt van, körülbelül 150 – 250 ezer euró értékben, azonban nagyon gyorsan növekszik a luxus ingatlanok iránti kereslet is. Ezek a luxusingatlanok általában közvetlen tengerparti fekvésűek, elszeparáltak, a legtöbb esetben saját kikötővel is rendelkeznek. Az ilyen típusú ingatlanok ára kb. 800.000 – több millió euró.

Horvátországot az utóbbi években rekordszámú turista látogatja, ez vonzza a befektetőket is, így ebben az országban is növekszik a saját használat és további bérbeadás kombinációjára tervezett ingatlanok iránti érdeklődés.

Horvátországi ingatlanvásárlással kapcsolatos információk

Alacsonyabb árszintű ingatlanok

4* tengerparti luxus ingatlanok

Aki szereti a luxust, viszont nem szeretne sok pénzért ingatlant vásárolni, annak a Biograd na Moru falujában fekvő komplexum az ideális döntés. A komplexumban 1 – 3 hálószobás luxus villák és 1 – 2 hálószobás apartmanok állnak rendelkezésre. A tulajdonosok a rezort szolgáltatásait is igénybe vehetik, beleértve az ingatlanok üzemeltetését és karbantartását is. Az egész komplexum egy négy csillagos szállodához tartozik.

Árak már: 259.000 eurótól.
További információkat ITT talál.

Közepes árszintű ingatlanok

5* apartmanok a horvát tengerparton

Eladó apartmanok egy 5* lakóparkban, közvetlenül a tengerparton, kilátás a tengerre, recepció, spa és wellness, szállodai jellegű szolgáltatások, strandok közelsége. Magántulajdon, további bérbeadási lehetőség, akár 5,5% -os bérbeadási jövedelem. Kiváló csereüdülési lehetőség: Vásároljon Horvátországi ingatlant és kiránduljon ingyen az Alpokban, a Karib-szigeteken vagy Amerikában! Kiváló megközelíthetőség Magyarországról.

Árak már 333.000 eurótól
További információkat ITT talál.

Luxus ingatlanok

Modern villa saját medencével, Brac-sziget

Luxus kompromisszumok nélkül – Ez az egyedülálló villa 2015 júniusában épült. Luxus tengerparti ingatlan egy kristálytiszta vizű öbölben, Brac szigetének déli oldalán. A villa építésénél a legkiválóbb anyagok lettek felhasználva. A villa háromemeletes, összesen négy hálószobával (saját fürdőszobák), edzőteremmel, szaunával, gőzfürdővel, média szobával, borospincével és dolgozószobával rendelkezik. Az üvegfalaknak köszönhetően csodálatos kilátást biztosít a tengerre.

Az ilyen típusú villák ára, meghaladhatja akár több millió eurót is.
További információkat ITT talál.

SPANYOLORSZÁG

Spanyolország - ez rendkívül változatos és érdekes ország szintén a magyarok közkedvelt úti célja. Az ingatlanok iránt érdeklődők főleg a népszerű Costa del Sol vagy Costa Blanca régióira koncentrálnak.

A több száz kilométer hosszú partszakasz mediterrán éghajlatára jellemző a sok napsütés, kevés csapadék és az enyhe tél. Ráadásul Közép-Európából számtalan közvetlen járat indul Spanyolország keleti partjaira – főleg a nyári szezon alatt.

Spanyolország a tengerre néző apartmanok és házak, golfingatlanok széles körű skáláját kínálja. Egy új építésű apartman már 80 – 120.000 eurótól kapható, sorházak körülbelül 150.000 eurótól, házak és villák pedig körülbelül 300.000 eurótól.

A spanyol ingatlanárak 2007-től jelentős visszaesést érzékeltek, azonban az elmúlt évek során a piac ismét újraéledt, növekszik a tranzakciók száma és az árak is már elragadtak a talajtól. Vásárláskor azonban mindig szükséges a projekt, ingatlan és a helyszín minőségének vizsgálata.

Spanyolországi ingatlanvásárlással kapcsolatos információk

Alacsonyabb árszintű ingatlanok

Új építésű tengerparti apartmanok 50 méterre a strandtól

Új építésű, tengerparti apartmanok 50 méterre a strandtól, kellemes hőmérséklet egész évben, 23 tágas apartman, medence, tengerre néző teraszok, közvetlen járatok Malagába. Várható befejezés – 2020. december. Costa del Sol területén fekvő létesítmény, nagyon kedvező áron.
Torrox városa romantikus szűk utcákkal, fehér színű házakkal és kellemes légkörrel rendelkezik.

Árak már 166.000 eurótól.    
További információkat ITT talál.

Közepes árszintű ingatlanok

Marbella: Új építésű apartmanok 500 méterre a strandtól

Egyedülálló, új építésű apartmanok mindössze 500 méterre a homokos strandtól.  Kiváló elhelyezkedés Costa del Sol – Marbella. Kedvező ár-érték arány. Lehetséges az ingatlan egész éves használata. Érdeklődés esetén az ingatlan kiadható, akár 6%-os bérbeadásból származó jövedelem. Az ingatlanok készek az átadásra. A belső terekben a legjobb minőségű anyagok lettek felhasználva.

Árak már 365.000 eurótól.
További információkat ITT talál.

Luxus ingatlanok

Lakópark projekt a tengerparton

Luxus apartmanok, közel a belvároshoz. Gyönyörű kilátás a tengerre! A kínált lakások egy egyedülálló helyen, Costa de Sol régióban, Estepona városában a New Golden Mile-ben fekszenek, a tengerparttól az első sorban. Ezen a helyen a földközi tenger varázsát élvezhetik. A komplexum összesen 85 luxus apartmannal, valamint tetőtéri apartmanokkal rendelkezik. Az egy hálószobás apartmanok egy nagy terasszal rendelkeznek, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Gibraltári szorosra.

Árak 890.000 eurótól.
További információkat ITT talál.

OLASZORSZÁG

Olaszországról mindenkinek az olasz ételek, a kiváló borok, ősi romok, gyönyörű tavak, természet, művészet, elegancia, éttermek és tengerpartok jutnak az eszébe. Ez az ország azonban jóval többet kínál, a turisták és a befektetők számára egyaránt. Számos magyar itt tölti a nyári üdülését és itt is fekteti be a pénzét – főleg tengerparti ingatlanokba.

Ami az ingatlanárakat illeti, két részre kell osztani – északi és déli részre. Olaszország déli részén olcsóbbak az ingatlanok, mivel még a befektetők nem nagyon fedezték fel a területet. Apartmanok már kb. 100.000 eurótól kaphatók. Az ország északi részén pedig a legexkluzívabb üdülőhelyek fekszenek, így az ingatlanárak magasabbak is. A magyarok főleg Toszkánában, a Dolomitokban és természetesen a tengerpartokon keresnek ingatlanokat. Toszkánában korlátozva van az új építésű ingatlanok száma, így a régió megőrizte egyedülállóságát. Az itt fekvő főleg rusztikus házak nem olcsók, kb. 700.000 eurótól kaphatók.

Olaszországi ingatlanvásárlással kapcsolatos információk

Alacsonyabb árszintű ingatlanok

Berendezett apartmanok az olasz síközpontban

Valdidentro síközpontjában, mindössze 3 kilométerre a sífelvonóktól fekszik ez a 12 apartmannal rendelkező faház. A faház 2005-ben épült.  A környék gyönyörű. Néhány utolsó apartman eladó - kétszobás apartmanok (40 nm), 2 x 85 nm-es apartman, 1 x 25 nm-es egyszobás apartman. Az ingatlanok a garázsos parkolóhellyel együtt kerülnek értékesítésre. Éves költség kb. 1 500 EUR.

Árak már 117.000 eurótól.
További információkat ITT talál.

Közepes árszintű ingatlanok

Luxus apartmanok közvetlen hozzáféréssel a privát strandra

Exkluzív üdülőhely a privát homokos strandnál – Lido di Jesolo. Velence közelsége, kiváló megközelíthetőség, 5* szállodai szolgáltatások, további bérbeadás lehetősége, sportlétesítmények, wellness, spa, medencék, szaunák. 4 különböző típusú és méretű apartmanok, Teljes és prémium minőségű berendezések, tágas erkélyek és teraszok. Az építési munkálatok kezdete 2018 őszére van tervezve. A befejezés 2020 tavaszára várható.

Árak már 364.900 eurótól.
További információkat ITT talál.

Luxus ingatlanok

Gyönyörű ház a bájos toszkán vidék szívében, Casale Marittimo

Gyönyörű ház a bájos toszkán vidék szívében. Mindössze néhány kilométerre a strandtól. Terasz, kandalló. Gyönyörű kilátás a kertre. Medence, szőlőültetvények, olajfák. Az ingatlan lakóterülete 300 nm. A földszinten tágas recepció, étkező, nappali, konyha, fedett terasz, vendégszoba és fürdőszoba. A konyhában egy eredeti kandalló is megtalálható. Az első emeleten 4 szoba és 3 fürdőszoba van. A kertben egy 20 x 18 méteres medence és pezsgőfürdő van.

Ár 2.200.000 euró.
További információkat ITT talál.

DUBAI

Dubai kétségtelenül a világ modern csodáihoz tartozik. Lélegzetelállító felhőkarcolók, mesterséges szigetek, gazdag sportolási lehetőség. A dubai ingatlanok a világ egyik legrangosabb címét képezik. A Dubai-ban (EAE) a már felépült ingatlanok mellett számos új projekt épül. Az építés során nő az ingatlan értéke, így nem csoda, hogy számos magyar befektető az ilyen típusú projektek iránt érdeklődik. Dubaiban nem kivételes az 5 – 10%-os garantált bérbeadásból származó hozamok, emellett a tulajdonosok számára kedvező részletfizetési konstrukciók állnak rendelkezésre.

Alacsonyabb árszintű ingatlanok

Paramount Pictures – gyönyörű kilátással rendelkező luxus apartmanok

Luxus apartmanok az első osztályú Sheikh Zayed Road területén. Ez a projekt szinte elbűvöli Önt a luxus berendezésével. Infinity medence a tetőn, legmodernebb fitneszterem, kiváló minőségű wellness központ, beleértve a luxus fürdőt is, étterem, sky lobby kilátással az egész Burj area-ra, Paramout Pictures privát mozija és még sok minden más. Az építési munkálatok már megkezdődtek, a befejezés 2020 decemberére van tervezve.

Árak már körülbelül 300.000 eurótól.
További információkat ITT talál.

Közepes árszintű ingatlanok

Hollywoodi stílusú lakhatás, filmsztárok kiváló hozamok

Dubai egyik legjövedelmezőbb területén épül ez az egyedülálló projekt, együttműködve a hollywoodi filmstúdióval és az egyik leányvállalatával - Paramount Hotels & Resorts. Négy magas épület – mindegyik épület magassága 250 méter – a lakosainak luxus lakhatást biztosítanak – szálloda jellegű apartmanok – teljes körű szállodai szolgáltatás. Az apartmanok óriás vászonnal, vetítőteremmel és a Hollywood aranykorára idéző dizájnnal rendelkeznek.

Árak már körülbelül 600.000 eurótól.
További információkat ITT talál.

Luxus ingatlanok

Luxus villák Dubai szívében

A projekt szíve: Dubaj legnagyobb golf klubja, exkluzív golfpálya, Trump Spa & Wellness központ és természetesen a korlátozott számú luxus rezidenciák egy elzárt lakóparkban. Ezek a villák egy parkban fekszenek, közvetlenül a golfpályánál. Modern építészeti stílusban épülnek. Az összes villa világos belső terekkel rendelkezik, nagy hangsúlyt fektetve a minőségre, harmóniára és a funkcionalitásra. A villákhoz saját kert, medence és parkolóhely tartozik. Különböző méretű és elrendezésű villák közül lehet választani.

Árak: 1.800.000 eurótól
További információkat ITT talál.

További országok közé, ahol a magyarok ingatlanok iránt érdeklődnek USA, Mauritius, Franciaország és Svájc sorolható. Az Amerikai Egyesült Államokon belül főleg floridai villák és apartmanok iránt van a legnagyobb érdeklődés. Franciaországban az Azúr-part és Provence, Svájcban pedig az alpesi ingatlanok iránt.

Akár álmai otthonát keresi, vagy külföldi ingatlanba szeretné befektetni pénzét a külföldi ingatlanokra szakosodott Rellox társaság ideális megoldás lehet számára. Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Rellox - 15 éves tapasztalat a külföldi ingatlanpiacon.

Forgács Péter
Tel.: +420 734 445 094
peter.forgacs@rellox.com
www.rellox.hu, www.rellox.com

Foto: Rellox, Vulcano/Shutterstock

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: